Хлябът е един от най-старите продукти, които хората започнали да приготвят. Питките

...
Хлябът е един от най-старите продукти, които хората започнали да приготвят. Питките
Коментари Харесай

Защо след 50 години трябва да се откажете от хляба

Хлябът е един от най-старите артикули, които хората започнали да подготвят. Питките с брашно и вода са били част от главната диета на античните цивилизации. И техните сътрудници в наше време могат да бъдат открити в разнообразни страни по света. Популярността на продукта е лесна за пояснение. Културите, от които е изработен, съдържат доста хранителни субстанции. Защо отказът от самун е толкова значим за хората над 50 години?

Проблемът се крие в актуалното произвеждане. Купувайки хляб в магазина , рискувате съществено да навредите на здравето си. Съставът на печените артикули е радикално друг от този нА ВРЕМЕТО. Вкусовите стабилизатори и разнообразни добавки са безвредни в дребни количества. Но при постоянна приложимост концентрацията им се усилва. И това към този момент е мотив за безпокойствие.

Избягване на самун за хора на междинна възраст и възрастни хора

Модерно произвеждане на самун

Рафинираното брашно се използва в съвсем всички хлебни изделия . ТЕ СА направен от зърно, обелено от черупката и горния пласт. Именно в тези „ боклуци “ се съдържат всички потребни субстанции. Хлябът съдържа вътрешност от нишесте и глутен.

Преди се приготвяше закваска от естествена квас, без странични добавки. Сега можете да намерите всичко в състава. За да се форсира процесът на зреене на тестото , към него се прибавят подобрители . Те вършат хляба по-пухкав и вкусен. Но такива химически добавки не влияят на организма по най-хубавия метод.

Последици от използването

Термофилната мая в огромни количества могат да повлияят на усвояването на витамините от група В.

Изкуствено основаният артикул предизвиква проблеми с храносмилателната система. Такава квас, влизайки в тялото, стартират да унищожават костната тъкан. Това е изключително рисково за хората на междинна възраст и по-възрастните.Хлябът, закупен в магазина, съдържа доста сол. Това от своя страна поврежда бъбреците, което предизвиква отичане. Сладките печени артикули съдържат захар, маргарин и разнообразни мазнини. Такъв нездравословен състав води до неизбежно наддаване на тегло. И тогава диабетът е единствено на един хвърлей разстояние.

Ако сте мислили да преминете към по-здравословен вариант- да вземем за пример ръжен хляб , бързам да ви разстроя. Съставът му не е доста по-различен от този на пшеницата. Повечето от тестените произведения също са в листата за нездравословна храна. Проучете деликатно техния състав преди покупка.

Как да сведем до най-малко вредата

Разбира се, по-добре е да се откажете изцяло от закупения хляб . Ако не можете да извършите това, пробвайте да ограничите ежедневната му приложимост:

до 30 години е безвредно да ядете до 500 g с висока физическа интензивност или до 350 g – с естествен ритъм;

от 30 до 50 години по-малко от 400 g с трудова активност, в противоположния случай – по-малко от 250 g;

след 50 години оптималната дневна доза е до 200 g.

Предпочитайте пълнозърнести хлябове . Обикновено има неосезаем сивкав цвят и плътна конструкция. По-тежък е и има леко кисела миризма. Избягвайте въздушни печени артикули и кифли.

Супермаркетите продават доста различни зърнени хлябове . Те са без мярка и без квас. Просто не забравяйте да ревизирате съставките преди покупка. Можете също по този начин да изпечете домашен хляб сами .

А пълнозърнестата каша ще ви помогне да попълните изчезналите витамини и минерали . Постоянното потребление на разнообразни типове зърнени гарнитури ще има удобен резултат върху вашето богатство.

Трудно ви е да си визиите заран без апетитен сандвич или прясна кифла. Но помислете по какъв начин тази закуска ще ви повлияе след няколко години. Само от вас зависи дали ще страдате от неприятно храносмилане и болежка или ще останете цялостни със сила до дълбока напреднала възраст.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР